De Labradoodle 

 

Land van oorsprong: Australië 

Algemeen voorkomen:

De Labradoodle is het resultaat van de zoektocht naar een allergie vriendelijke hond geschikt om als geleide hond te gebruiken, hij is allergievriendelijk en veroorzaakt geen astmatische aandoeningen en is ook zeer geschikt als gezinshond, hij is dol op kinderen.
Wally Conron, fokker voor een Australisch blindengeleidehond instituut was de eerste fokker die in 1989 experimenteerde met de kruising Labrador (will to please) en een standaard Poedel (vachttype en intelligentie) Wally Conron noemde deze kruising Labradoodle. Na enkele nestjes hield hij het voor gezien omdat deze kruisingen toch vaak onhandelbaar bleken. 
Beverley Manners en haar dochter gingen verder met het verder kruisen en zou de labradoodle ontwikkeld hebben tot wat nu bekend staat onder de naam: "Labradoodle". 
Een labradoodle is een gracieus evenwichtig gebouwde hond met een vrolijk en vriendelijk voorkomen en een intelligente en intuïtieve oogopslag. De hond is door een aantal bijzondere omstandigheden ontstaan en voor een nuttig doel ontwikkeld, heeft een niet ruiende (niet verharende) vacht en is naast huishond uitermate geschikt als hulp- en therapiehond.

 Training

Het is een makkelijke hond maar heeft net als iedere andere hond een consequente opvoeding nodig, liefde en aandacht. De heeft wel leiding nodig anders kan hij door zijn intelligentie een vervelende hond worden.
De Labradoodle is geen hond die de hele dag alleen gelaten mag worden, het is echt een gezelschap hond die mensen nodig heeft! 

 Omgang

De Labradoodle is zowel kind- als hondvriendelijk. Hij is gehoorzaam, kan alleen zijn, maar heeft wel veel beweging nodig.
Bron: Hondenpage - Hondencentrum