terug naar Clubinformatie

Onze terreinen van zowel De Kusthond als Happy Dog, zijn gelegen in de Steensedijk te 8400 Oostende, langs de volkstuintjes in het sportpark de Schorre.

Onze club is voornamelijk actief in de hondenafrichting (bijtwerk, veldwerk, waak- en verdedigingwerk).
Deze trainingen gaan door iedere woensdagavond vanaf 18:30 uur en elke zaterdagnamiddag tussen 14:30 uur en 19:00 uur.

Daarnaast kunt U bij ons ook terecht voor de opvoeding van uw hond. Wij organiseren gehoorzaamheidslessen in groep en dit onder begeleiding van een ervaren instructeur.
Deze gaan door op woensdagavond tussen 19:00 en 20:00 en op zaterdagnamiddag tussen 14:30 uur en 15:30 uur.

U kan bij ons terecht met ieder ras van hond vanaf de leeftijd van ongeveer 12 weken en nadat uw hond de vereiste inentingen heeft gekregen.

Iedereen kan vrijblijvend een paar keer gratis komen trainen ten einde de sfeer op te snuiven. Als de club U bevalt kunt u zich vervolgens inschrijven.
Het lidgeld bedraagt 60€ per jaar (periode 1 januari tot en met 31 december), verplichte verzekering inbegrepen. Indien U zich met meerdere honden wenst in te schrijven komt er 15€ per extra hond bij.

Wij beschikken over een gezellige kantine waar U terecht kan om met ons kennis te maken. Wij zijn aangesloten bij het : - VOE

Ook allochtonen als kansarmen kunnen bij ons terecht. Zij dienen zich te wenden tot de secretaris van de club namelijk Patrick Salenbien, en dit iedere woensdagavond op de club tussen 18.30 en 22.30 uur.

Onze visie over de opvoedingsmethode:
Wij geloven in de eerste plaats in een positieve opvoeding van de hond alwaar we gebruik maken van positieve bekrachtiging. Wij sluiten hierbij echter het corrigeren (positieve als negatieve correctie) niet volledig uit.
Een "correctie" kan een geldig en bruikbaar hulpmiddel zijn bij de opvoeding van de hond indien deze "correct" wordt toegepast.
Gezien de vele nadelen, bijwerkingen en valkuilen is de correctie echter een hulpmiddel waarvan het gebruik tot een absoluut minimum beperkt zal worden.
Correcties worden enkel gebruikt om ongewenst gedrag te doen afnemen of te doen stoppen.
Een belangrijke vuistregel bij de training is dat hoe hoger het percentage positieve versterking, hoe enthousiaster een hond zal deelnemen aan de training.